ABD, ilk gıda olmak üzere Gazze'ye uçaklardan insani yardım göndermeye başlayacak

HakikaT

Global Mod
Global Mod
Biden, İtalya Başbakanı Georgia Meloniová'yı Beyaz Saray'da karşılarken, önümüzdeki birkaç gün içinde Ürdün'den ve hava desteği sağlayan diğer dostlarımıza katılalım dedi. John Kirby kısa süre sonra konuşmasına, ilk yardım malzemelerinin gıdadan oluşacağını, ABD'nin birden fazla hava teslimatını gerçekleştirdiğini ekledi.

Duyuruya, küçük ülkede iki milyondan fazla insanın bulunmadığı Gazze'deki insani krizle ilgili yanlış haberler eşlik etti. Reuters ajansına göre, BM'ye göre şu ana kadar insani yardım arttı; iki yaşın altındaki her altı çocuktan biri akut atak geçiriyor.

AP ajansı Biden'ın aktardığına göre Gazze'ye akan yardım yeterli olmaktan çok uzak. Yeterli olmaktan çok uzak. Masum hayatlar tehlikede, çocukların hayatları tehlikede. Oraya yardım gelene kadar dinlenmeyeceğiz. Başkan, oraya sadece birkaç tane değil, yüzlerce kamyon göndermemiz gerektiğini söyledi.

Hem insani yardım kuruluşu hem de Biden yönetimi, gıda ve diğer hayati malzemelerin taşınmasına izin verilmesi için İsrail'e çağrıda bulunuyor. İnsani yardımlara rağmen çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Gazze'nin kuzeyinde son dönemde yaşanan gelişmeler de durumun vahametini ortaya koyuyor.

Görgü tanıklarının ifadesine göre yüzlerce İsrail askeri kalabalığa girdi; İsrail ordusu, yardım konvoyunun yakınında meydana gelen patlama sonrasında kurbanların yarısının yakalandığını veya kamyonlarla götürüldüğünü iddia ediyor.

Al-Dazra istasyonu, Ürdün'ün Mısır ve Fransa ile birlikte düzenlediği hava kuvvetlerinin Akdeniz'i geçmesini bekleyen binlerce Filistinlinin merkezde haberini verdi. Birkaç yüz metre sonra, uçak erzak içeren kutuları denize düşürdüğünde yüzdüler veya küçük teknelerle yelken açtılar.

Reuters'e göre Kutsal Kirby Evi, ABD yardımının dağıtımına yönelik devam eden yaptırımlar altında Gazze'ye yeni bir koridor açmaya çalıştığını söyledi. Umarım bu yolla mağdur Filistinlilere büyük miktarda malzeme ulaştırılabilir.