Futbol: Ödüller yetersiz, diyor futbol hakemi

QasiM

Global Mod
Global Mod
Karlovy Vary belediyesinde çalışıyor. Esas olarak suçlardan sorumludur. Tıpkı oyun alanında olduğu gibi.

İlk başta, bu küçük esmer futbol oynadı – eski rolde ve sonra Karlovy'de değişiyor. On yedi tarihli bir hakem oldu. Şimdi ana hakim erkek CFL ve bölüm yarışmalarının (3 ve 4. Lig), en yüksek Çek Ligi ve Avrupa Ligi'nde maçlarında.

“Hayalim uluslararası bir maç ıslık etmekti, yerine getirdim. Şimdi Avrupa'daki seçkin kadın hakemler grubuna girmek istiyorum,” diyor ortağı Karel de yargıç olan Pachtová. Hakem seminerinde buluştular.

Önyargı mı? “Yaşlı adamların kızların futbolu olmadığını, onu anlamadıklarını hissediyorum. Hala zaman zaman duyuyorum: Mutfağa git ve kaşıklara yapışıyor.”

Genel olarak, hakemler Çek Cumhuriyeti'nde yeterli değildir. Kadınlar bile. Onlara finansal ödüller çekebilirler mi? Çek Cumhuriyeti'ndeki futbolcuların en yüksek yarışmasında, ana hakim 1200 CZK sınırı olan maç için 2000 CZK'ya sahiptir.

Diyerek şöyle devam etti: “Bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Uzun zamandır savaşıyoruz. Zaman, talep ve baskı göz önüne alındığında, yükseleceğine inanıyoruz.”

Pacht başka ne hakkında konuştu?

• Neden ıslık çalmaya başladı ve hakemden hoşlanıyor?
  • Eski Yargıç Dagmar Damková ona ne tavsiye etti?
  • Hataları ve eleştirileri nasıl ele alıyor?
  • Onu Eden'de bir derbi kadın yapan nedir?
  • Ve iki yargıçın hayatı nedir?