Dünya Kupası’nı Messi veya Ronaldo’nun kazandığını görmek isterim: Wayne Rooney | futbol haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Wayne Rooney olağanüstü bir yetenekti ve mesleğini Liverpool’un Croxteth bölgesindeki sokaklarda öğrendi. Oyunun tüm yelpazesini duygu ve coşkuyla dolaştı. Çılgınca hızı ve muhteşem olana olan tutkusu, Old Trafford folklorunun bir parçasıdır. O gösterişli günler çoktan geride kaldı Rooney botlarını astıktan sonra koçluğu seçtiği için hala oyunun büyük bir parçası.
Hindistan’a ilk seyahatine hazır olan Rooney, TOI ile özel olarak Pazar günü başlayacak Dünya Kupası hakkında kapsamlı bir şekilde konuşuyor.
alıntılar…
Bu bir sezon ortası Dünya Kupası. Lütfen bu konudaki düşüncelerinizi paylaşın.
Evet, bence Dünya Kupası’nı kışın düzenlemek garip. Ve tüm menajerlerin muhtemelen oyuncularla hazırlanmak için zamana ihtiyacı olacaktır. Bir hafta önce Premier Lig maçını oynayıp Pazar günü Dünya Kupası’nın başlaması garip geliyor. Oyuncuların formda olacağını düşünmüyorum ama Dünya Kupası’na hazır olmaları gerekiyor. Sadece alışık olduğumuzdan farklı.
Oyuncuların hazır olacağını söylediniz. Hava durumuna gelince, bir oyuncuyu nasıl etkiler?
Belki bir dereceye kadar. Ama bence oyuncular artık her türlü farklı iklimde oynamaya alıştı. Bir uçtan diğerine gittikleri Şampiyonlar Ligi maçlarına giden takımları görürsünüz. Etkisi olacak ama belki de herkesin sandığı kadar değil. Dürüst olmak gerekirse büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum.
İngiltere hakkındaki düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Rusya’da yarı final ve Euro’da final oynadıktan sonra şimdi bunun için en iyi zaman, yer ve fırsat. İngiltere kupayı eve götürmek için?
Bence bu iyi bir şans. İngiltere’nin oynadığı her turnuvayı kazanabileceğimizi umuyoruz. Açıkçası Katar’da herkesin kazanması zor bir turnuva olacak. Uygun bir grubumuz olduğunu düşünüyorum. Grup aşamasından geçmeliyiz ve tabii ki eleme aşamasında biraz şansa ihtiyacınız var. Biraz şansla tabii ki Dünya Kupası’nı kazanabilirler. İyi bir menajer tarafından yönetilen yeterince iyi bir takım. Brezilya çok iyi bir takıma benziyor. Arjantin de başarılı bir performans sergiledi. Orada da Fransa ve Belçika veya Almanya’nın başı çektiği açık. Turnuva boyunca tutarlılığı bulan takım kazanır.
İngiltere’de sizi etkileyen en önemli husus nedir?
Kadromuzda heyecan uyandıran çok sayıda genç oyuncumuz var. Son iki turnuvadaki deneyimin İngiltere’ye yardımcı olacağını düşünüyorum. Yarı finale çıkma ve finale çıkma deneyimi yaşayan oyuncular onlara gerçekten yardımcı olacaktır. Ana şey, iyi bir ivme kazanmaktır ve ardından güven akacaktır.
Grup aşamasında İngiltere için en büyük zorluk kim?
Her üç maçın da kendine göre zorlu geçeceğini düşünüyorum. İran’ı Carlos Queiroz yönetiyor. Top konusunda çok zorlanacaklar. Galler’in kontra atakta bizi taciz edeceğini düşünüyorum. Ve Gregg Berhalter liderliğindeki ABD, oyunu İngiltere’ye getirecek. Adamlarımızın odaklanma ve konsantrasyonlarını korumaları gerekiyor. Üç maçı da kazanmaları gerektiğine inanıyorum.
Güney Amerikalılar bu kez Avrupa’nın tekelini kırabilecek mi?
Bence yapabilirler. İki bariz olanı Brezilya ve Arjantin. Bu iki takımdan biri kesinlikle kupayı alabilir. Brezilya’nın muhtemelen en iyi kadroya sahip olduğunu düşünüyorum, ancak tutarlılık anahtar olacaktır. Güney Amerikalılar, Avrupa takımlarından aldığımızdan biraz farklı olan bu yeteneği turnuvaya getiriyor. Bunun nasıl sonuçlanacağını görmek ilginç olurdu.

1

EN İYİSİYLE WAZZA: Wayne Rooney üç Dünya Kupası ve dört Euro oynadı. (Fotoğraf: Laurence Griffiths/Getty Images)
Bir koç olarak, Güney Amerikalıların güçlü yanlarının altını çizebilir misiniz?
Sahada olan tüm hileleri, küçük şeyleri biliyorlar ve bunları çok iyi uyguluyorlar. İngiltere’ye gelince, bunu yaklaşık 10 yıl önce söylemiştim, İngiltere’nin eksikliği buydu. Muhalefeti gerçekten üzen o küçük numaralar. Avrupa takımları, takım formu açısından muhtemelen Güney Amerika takımlarından biraz daha disiplinlidir. Koçun bizden yapmamızı istediği şeyi yapma eğilimindeyiz. Geçmişte Güney Amerikalıların formlarını korumak için değil yeteneklerini göstermek için daha fazla saldırgan eklediklerini gördük.
Flair seyirciyi yere serer ama bu size kupa kazandırmaz, değil mi?
Evet. Birkaç yıldır bu doğru. Ama daha önce Brezilya ve Arjantin’in kupayı kazandığını gördük. Nın-nin Pele ve maradona. Sihirli oyuncular ve hayranların görmek istediği de bu. Daha yetenekli oyuncuların topu almasını ve kendilerini ifade etmelerine izin verilmesini istiyorlar. Ancak bir koç olarak bazen disiplin istersiniz. Bu, takımınızın ve kadronuzun dengesine ve daha iyi oyuncuların kendilerini ifade etmesine nasıl izin verdiğinize bağlıdır.
Bir koç olarak yetenekli oyunculara kendilerini ifade etme özgürlüğü verir miydiniz?
Tabi ki isterim. Bu, futbolda insanların unutmayacağı o anları yaratırdı. Bazı hücum oyuncularının, bu büyülü anları yaşamalarına izin veren bir ifade ve özgürlükle oynamalarını istersiniz. Ve onlara hata yapmaktan korkmamalarını söyleyin.
Modası geçmiş savunmaları göz önüne alındığında, Brezilya’yı hala favori olarak görüyor musunuz?
Bence Tite’ın çok kaliteli oyuncuları var. Sadece maç günlerinde değil, dengeyi, kimyayı ve takım ruhunu doğru ayarlamakla ilgili. Tite’ın seçmiş olsa bile dokuz hücum oyuncusu ile başlamayacağı açık. Onlar çok iyi bir takım, ancak geçmişte bazen favorilerin her zaman kazanmadığını gördünüz. 2004’te Yunanistan’ın Avrupa Şampiyonası’nı, Mourinho’nun Porto’sunun Şampiyonlar Ligi’ni kazandığını hatırlıyorum. Çok çalışarak ve birlikte çalışarak kazandılar. Eminim sizi şaşırtacak bir iki takım çıkacaktır.
Neymar’ın üçüncü Dünya Kupası. Neymar Brezilya’nın dengesini bozacak mı?
Sisteme ve koçun onu nasıl konumlandırdığına bağlı. O harika bir oyuncu ve çok gol attı. Bir teknik direktör olarak, rakip takımda olmaktansa kendi takımımda olmayı tercih ederim. Eminim Brezilya koçu onu doğru bir şekilde kurmuştur ve Brezilya’nın altıncı galibiyetini almasına yardımcı olacaktır.
Neymar’ın nerede oynamasını isterdin?
Ön üçlü oynayabiliyor. Dürüst olmak gerekirse, muhtemelen soldan başlamasını isterdim çünkü bu, sırtı kaleye dönük oynamak yerine topu alıp koşmasına izin verirdi. Başkaları ve kendisi için büyük fırsatlar yaratabilir. Benim için sol kanat onun en iyi pozisyonu.

3

aslan Messi son Dünya Kupası’nı oynuyor olabilir. Kendisi ve Arjantin takımı üzerindeki baskıyı artıracak mı?
Eminim beklentilerle uğraşmaya alışmıştır. Bir miras bırakma fikri kesinlikle aklından geçiyor. Messi veya (Cristiano) Ronaldo’nun Dünya Kupası’nı kazandığını görmek isterim. İnanılmaz kariyerlerine uygun bir son olurdu. Eminim Messi, Arjantin’in kazanması için elinden gelen her şeyi yapacaktır.
Dört yarı finalistiniz kimler?
Belçika ile gidiyorum. Almanya. Arjantin ve İngiltere.
Şampiyon Fransa’yı savunmak aklında değil mi?
Son zamanlarda Dünya Kupası’nı kazanan birkaç oyuncuya sahipler. Ama N’Golo Kante’yi özleyecekler ve Paul Pogba. Yine de (Kylian) Mbappé, Karim (Benzema) ve (Raphael) Varane ile tehdit oluşturuyorlar.
Dünya Kupası boyunca yakından takip ettiğiniz oyuncular?
Harry Kane ve Phil Foden gibi birkaç İngiliz oyuncu var. Ve Galler’den Brennan Johnson’ı izlemekle ilgileniyorum. Gabriel Jesus bir diğeridir. İsa’nın Arsenal formunu kopyalayıp kopyalayamayacağını görmek ilginç olurdu.
Yani Wayne, Messi veya Ronaldo’nun Dünya Kupası’nı kazanmasını istiyor…
Eğer İngiltere değilse o zaman onlardan birinin kupayı kazanmasını isterim. İnanılmaz kariyerlerinin harika bir sonunu görmek güzel olurdu.
Bir Dünya Kupası’nda Hintli bir seyirciye sesleneceğin için ne kadar heyecanlısın?
Çok heyecanlıyım. Hindistan’a ilk gidişim olacak. Cumartesi günü Mumbai’ye ulaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
(Wayne Rooney, Viacom18 Sports’un uzman panelinde olacak. FIFA Dünya Kupası Katar’da. Maçlar Sports18 ve JioCinema’da canlı olarak gösterilecektir)