David Warner gelecek yıl Test emekliliğini ima ediyor | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
MELBOURNE: Avustralya’nın arsız önde giden vurucusu David Warner, Test’in gelecek yıl emekli olacağını ima etti, ancak muhtemelen beyaz top kriket oynamaya devam edecek.
Warner’ın yorumları, ev sahibi Avustralya’nın T20 Dünya Kupası’ndan erken çekilmesinin ardından geldi.
Warner, “Triple M’s Deadset Legends” programında “Test Cricket muhtemelen ilk düşen olacak. Muhtemelen Test Cricket’teki son 12 ayım olabilir,” dedi.
“Çünkü böyle olacak. T20 Dünya Kupası 2024’te, gelecek yıl (bir günlük) Dünya Kupası.”
36 yaşındaki solak vurucu, 2011’deki ilk çıkışından bu yana 96 Test maçı oynadı ve 24 yüz ve 34 elli ile ortalama 46.52 ile 7817 tur attı.
Ayrıca 138 ODI (ortalama 44.60 ile 5799 koşu) ve 99 T20I (ortalama 32.88 ile 2894 koşu) oynadı.
Avustralya’nın yoğun 2023 Test kriket programı, Hindistan’da (Şubat-Mart) bir Border-Gavaskar Kupasını ve Kül 16 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’de.
50’den fazla Dünya Kupası, 2024’te Karayipler ve ABD’de yapılacak bir sonraki T20 gösterisinden önce, gelecek yıl Ekim-Kasım aylarında Hindistan’da yapılacak.
Ancak Warner, her ikisinde de rol almayı planladığını açıkça belirtti.
“Ama beyaz top oyununu seviyorum; harika” dedi.
Avustralya’nın başarısız T20 Dünya Kupası kampanyasında ortalama 11 olmasına rağmen, Warner’ın en kısa formattan çekilme planı yok.
Warner, “T20 kriket – Oyunu seviyorum. 2024’e kadar gitmeyi hedefleyeceğim” dedi.
“Geçtim diyenlere ve yaşlıların çoğu da geçti, dikkat et. Ne dilediğine dikkat et.”
Ömür boyu süren kaptanlığı yakında kaldırılabilecek olan Warner, kriket bilgisini genç oyunculara aktarmak istediğini söyledi.
Warner, “Bu, oyun hakkındaki bilgim ve onu daha küçük çocuklara (kaptan olarak) aktarmakla ilgili” dedi.
“Big Bash’te (Sydney Thunder için) oynadığımda… Bu, Jason Sangha gibi birinin ve çevremdeki diğer adamların işine yarayabilir.
“Öğrenmeye istekli olurlarsa ve ben yeniden kaptan olma şansı yakalarsam, bu onlar için harika olur.”