Acımasız Djokovic, Rublev’i ezerek son dört ATP Finaline ulaştı | tenis haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
Torino: Novak Djokovic son dördünde yerini aldı ATP finali Rus’u 6-4, 6-1’lik ezici bir mağlubiyetle Andrew Roelev Çarşamba günü Torino’nun gösterisinde.
İlk dokuz maçın servis atışı ile geçmesinin ardından, Djokovic art yakıcıları çalıştırarak Rublev’i geride bıraktı.
Djokovic gibi yıl sonundaki açılış maçını kazanan Rublev, açılışta kalmak için servis atınca teslim oldu ve Djokovic’in ters vuruşla dönen galibini vurunca seti kaybetti.
İkinci set olaysız geçti ve beş kez şampiyon olan Djokovic bir saatten biraz fazla bir sürede galip geldi.
İlk olarak çocukları Stefan ve Tara tarafından izlenen Djokovic, “Yılın en iyi maçlarından birini oynadım” dedi. Doğru tutumu ve doğru oyunu buldum ve ilk seti aldığımda enerjisi düştü.
“İkinci sette sadece bu ivmeyi kullanmak istedim ve kusursuz bir ikinci setti.”
35 yaşındaki Sırp Djokovic, ATP’nin sezon sonunda Roger Federer’in şampiyonluk rekorunu kırmayı umduğu hafta sonu yarı finallerinde yer alacağından emin olmasına rağmen, Cuma günü Medvedev’e karşı gevşemeyeceğini söyledi.
“Sadece parkta bir yürüyüş olmayacak” dedi. “Yarı finalde olduğumu bilmek harika bir destek ama aynı zamanda her maça konsantre olmak istiyorum.”
21 kez Grand Slam şampiyonu olan Djokovic, bu hafta şampiyonluğu kazanırsa, bunu yapan gelmiş geçmiş en yaşlı oyuncu olacak.